Paaltjesaffaire Erp duurt voort

Veghel had eerder al een paaltjesklucht: moeten de paaltjes in het centrum nu blijven staan of niet? Er waren voorstanders. En tegenstanders. Die over en weer met argumenten kwamen die voor hun standpunt pleitten.

Erp heeft intussen zijn eigen paaltjesaffaire. Het plaatsen van de paaltjes was de oplossing die vorig jaar uit de bus kwam om de veiligheid rondom de Mariaschool te waarborgen. Nadeel: de Kerisakkerstraat werd daarmee ontsloten.

Dat blijkt tegen het zere been van een groep omwonenden, die bij nader inzien fel gekant zijn tegen de paaltjes. Er kwamen evaluatiegesprekken, alternatieven werden aangedragen en besproken en uit hoofde van de gemeente werd een enquête gehouden onder bijna 500 betrokkenen.

Het resultaat werd afgelopen vrijdag gepresenteerd in Ter Aa. Dat ging gepaard met de nodige commotie en emoties. Conclusie: voorstel is om de paaltjes te vervangen door dynamische paaltjes. Oftewel: paaltjes die een gedeelte van de dag boven de grond staan en het andere gedeelte van de dag in de grond zinken.

Einde discussie dus? Nee, de groep omwonenden, die de betrouwbaarheid van de enquête, de gemeente en Dorpsraad Erp in twijfel trokken, legt zich niet neer bij het voorstel, dat in de officiële bezwaarprocedure terechtkomt: “Ook ons gaat het om de veiligheid, maar die paaltjes moeten weg. Klaar,”stelden zij.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *