Wie trekt aan langste eind: gemeente of actiegroep?

Erp krijgt een nieuw zorgcomplex, met aanpalende appartementen. De vraag is echter: hoe gaat dat zorgcomplex er uit zien? De gemeente had dat antwoord al klaar: de nieuwbouw zou zelfs al van start gaan. Totdat de overbuurman, supermarkt Jan Linders, bezwaar maakte tegen de plannen. Dat bezwaar was erop gericht dat de plannen niet zouden voldoen aan de parkeernorm. De grootgrutter vreest dat toekomstige bewoners en bezoekers, bij gebrek aan parkeerplaatsen, het terrein van de supermarkt gaan gebruiken als parkeerplaats.

Intussen stond ook een groep verontruste bewoners op. De plannen zouden tarten met alle wetten van leefbaarheid, stelden zij. De appartementen zouden te dicht op elkaar komen te staan, waarbij nauwelijks ruimte over zou blijven om te recreëren. De groep laakte bovendien de planning: waarom de bewoners van het zorgcomplex twee keer laten verhuizen als dat niet perse hoeft. Maar … dan moeten wel de plannen worden aangepast.

De gemeente Veghel gaf niet thuis. De plannen hadden de standaard procedures doorlopen. Weliswaar iets sneller dan gebruikelijk, maar dat was nodig om in aanmerking te komen voor een subsidie van 160.000 ton.

Afgelopen week werd echter duidelijk dat de gemeente kan fluiten naar de subsidie. Adri van Esch, lid van de officieuze actiegroep, fulmineerde daarop in het Brabants Dagblad: “Er zijn blunders in het kwadraat begaan. Maar als heel Erp roept dat de plannen moeten worden gewijzigd, dan luistert de gemeente niet.”

Wethouder Jan van Burgsteden weerlegt die kritiek en stelt dat de plannen in 2008 zijn gepresenteerd en dat er destijds geen bezwaren op die plannen zijn binnengekomen. Het enige wat nog tot een kleine wijziging kan leiden, zo stelt hij, is de rechtsgang van Jan Linders.

De actiegroep richt zijn hoop nu op de Raad. Onder het motto ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’, roept zij de leden van de raad op hun verantwoordelijkheid te nemen. Zoals ze in een ingezonden brief in de krant van deze week schrijven: “Zij zijn toch gekozen om voor onze belangen op te komen en niet alleen om regels en/of procedures te controleren.”

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *