Columnisten

Naast nieuws, berichten en interviews, kent de Erpse Krant veel columns; ieder met een meer of minder afgebakend onderwerp. Verhalen die de krant mede zijn kleur en smaak geven. Met trots stellen we ze u daarom voor, de columnisten van de Erpse Krant:

Geert Kerkhof

Geert Kerkhof is de Leo Blokhuis van Erp. Als muziekliefhebber heeft hij sinds de jaren zeventig al heel veel concerten bezocht. In ‘Plaatje met een praatje’ teert hij op die bezoeken en op zijn onuitputtelijke kennis van muziek en brengt hij het verhaal achter bekende en minder bekende nummers, vaak met een persoonlijke noot daaraan toegevoegd.

Rini Kerstens

Is inmiddels de 1.000 (!) columns gepasseerd. De bioloog en oud-conrector van het Zwijsen College in Veghel is niet alleen een heerlijk spreker, maar vindt in de natuur in en om huis iedere week weer volop inspiratie voor een nieuwe informatieve en meer dan lezenswaardige column in de Erpse Krant. Het leuke is dat hij regelmatig ook door lezers van de Erpse Krant wordt getipt.

Harry Kobus

Had ooit eerder al een column in deze krant, maar door zijn werk als fysiotherapeut en trouwambtenaar schoot het vrije schrijven er op een gegeven moment bij in. Totdat het voorjaar 2020 werd en hij zijn oude hobby weer oppikte. Zolang ik inspiratie heb, zei hij. Sindsdien levert hij wekelijks een column aan over het dorpse leven. Vaste prik. Met heerlijk droge humor als belangrijkste ingrediënt.

Joop Schuurmans

Man met een missie: meer mensen interesseren voor kunst. Joop spitst zich daarbij voornamelijk toe op kunstwerken uit de openbare ruimtes. Hij vertelt zijn lezers tweewekelijks het verhaal, zijn verhaal, achter een kunstwerk en prikkelt zijn lezers daarmee om zelf op onderzoek uit te gaan; of in ieder met andere ogen naar kunst te kijken. Met als inzet: zorgen dat meer mensen kunst leren waarderen om de intenties waarmee het is gemaakt en geplaatst.

Nellie Timmermans

Verleent met haar praktijk Interpunctie psychosociale hulpverlening, waarbij ze zich de laatste jaren vooral heeft gespecialiseerd in stiefgezinnen. Iedere week beschrijft zij een casus. Dat doet ze op een heel prettige en toegankelijke manier, waardoor ze al jaren op een heel trouwe schare lezers kan bogen.

Edith Vissers

Het gesproken dialect verdwijnt. Is dat erg? Niet per se, vindt de oud-Erpse Edith Vissers. Het is inherent aan de tijdsgeest. Aan een wereld die in enkele decennia veel groter is geworden dan het eigen dorp. Dat neemt echter niet weg dat de interesse in het dialect onverminderd groot is. Dat bewijst Edith met haar veel gelezen rubriek over het Erpse dialect. Haar oproepen, via haar columns en social media, leveren steevast een stroom reacties op.

Jeroen Vissers

Ziet zijn plekje in de krant als zijn speeltuin: een plek om te schommelen met taal en te wippen met woorden. Schrijft om even een glimlach op het gezicht van zijn lezers te toveren. Columns die met de nodige zelfspot zijn geschreven en die lichtelijk aangedikt vertellen over zijn geluksmomentjes, ontmoetingen, sores en struikelingen in het leven.

Annemarieke van de Koevering & Ingrid van Dooren 

Stress, burn-outs, onrust, lichamelijke klachten, slecht kunnen slapen, het zoeken van balans, het vinden van werkgeluk … Het zijn actuele thema’s in de samenleving. Annemarieke, Ingrid en Mariëlle komen alle drie uit Erp en hebben alle drie hun werkterrein op dit ‘zachte’ vlak. In een rubriek in de Erpse Krant geven zij tips en inzichten over hoe je de kern van het leven raakt.

Maik Winkelhorst en Jolanda Verbrugge

Jolanda Verbrugge is apotheker, haar vriend Maik Winkelhorst huisarts in Erp. Zij schrijven minimaal één keer per maand over gezondheid en medicijnen. De gezondheidszorg is aan veranderingen onderhevig. Dat zien zijn terug in de dagelijkse praktijk van hun werk. Dat willen ze graag delen. Maar ook andere onderwerpen zullen aan bod komen, zoals feiten en fabels over diverse kwaaltjes of antwoord op de vraag van een lezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *