Bram van Dongen: van Erp 5 naar de eredivisie?

Doet ie goed, Bram van Dongen. Vijf jaar geleden besloot hij, als 21-jarige speler van Erp 5 en erkend criticaster van de fluitisten die zijn wedstrijden leidden, om zelf scheidsrechter te worden. Hij begon met het fluiten van wedstrijden in de jeugd. Viel daar op. Steeg in de pikorde. En bleef dat doen. Afgelopen seizoen kwam hij uit in groep 3, waarbij hij tweede- en derdeklassers floot. Komend seizoen promoveert hij naar groep 2, waarbij hij ook eersteklassers mag fluiten.

De talenten van Van Dongen, in het dagelijks leven leraar biologie aan een VMBO, bleven niet onopgemerkt: de Erpenaar is voor het nieuwe seizoen geselecteerd voor het talententraject scheidsrechters betaald voetbal. Dat wil zeggen dat de kNVB een mogelijk toekomstig scheidsrechter voor de eredivisie in hem ziet en hem in ieder geval het komende jaar intensief gaat begeleiden.

Ik had dinsdag een gesprek met Bram. Leuk gesprek. Met een leuke vent. Het enthousiasme voor het fluiten spat ervan af: “Als scheidsrechter kan ik er aan bijdragen dat mensen oprecht van hun sport genieten.” Mooie uitspraak. Lees donderdag het interview met Bram. Uiteraard in de Erpse Krant.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *