Kinderen van De Empel krijgen verkoeling

Het is de tweede officiële tropische dag van het jaar. Iedereen is van slag. De mussen vliegen hier in polonaise door de tuin terwijl ze Kedeng Kedeng fluiten, de hond ligt op zijn luchtkussen in het zwembad en vraagt gedurig om een ijsco. En de gemeentewerkers rusten uit … Of doen ze dat anders ook?

In ieder geval: de voltallige eenkoppige hoofdredactie van de Erpse Krant deelt in de malaise en is de weg, de draad en de lijn volledig kwijt. De thermostaat staat inmiddels op 30,4 graden Celsius. De 4,5 liter water die ik intussen op heb en het ijsbad aan mijn voeten, brengt niet de gewenste verkoeling.

Dan basisschool De Empel. Daar hebben ze het beter bekeken. Alle kinderen is gisteren verzocht in badkleding naar school te komen. En als het even kon ook wat waterspeelgoed mee te nemen. In plaats van dat de kinderen in het broeierige schoolgebouw aan het werken zijn, spelen ze vandaag op de speelwei voor school. Met water. Heerlijk! Goed bekeken!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *