Rini stopt als docent, niet als schrijver

Rini Kerstens is vandaag koninklijk onderscheiden. Dat gebeurde tijdens een officieel gedeelte dat aan de receptie voorafging die hem door de school werd aangeboden. Uiteraard ging ook de Erpse Krant op receptie: Rini verzorgt immers al jaren de rubriek ‘Natuurlijk Erp’ in onze krant.

Dat die bijdrage enorm wordt gewaardeerd, blijkt onder meer uit de vele tips die binnenkomen van mensen die een ‘ontdekking’ in de natuur gedaan en nieuwsgierig zijn wat het nu precies is. Een zekerheidje hebben ze: Rini weet het.

De onderscheiding kreeg hij echter vooral voor zijn bijdrage aan het onderwijs in Veghel – en vooral op de manier waarop hij die bijdrage leverde: met respect en aandacht voor collega’s en leerlingen, met gevoel voor het creëren van een goede sfeer en met veel humor.

Daarnaast zette hij zich als voorzitter van de dorpsraad Erp jarenlang in voor het algemeen belang van zijn dorp en is hij sinds 1977 verbonden aan de IVN afdeling Uden.

In de nieuwsbrief van het  Zwijsen College staat een heel mooi verhaal over Rini Kerstens. Leuk om te lezen.

Rini gaat vrijdag officieel met pensioen. Tenminste als docent. Als schrijver? Wat ons betreft nog lang niet!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *