Over een boek met allerlei lijntjes naar Erp

Afgelopen vrijdag hebben we onze redacteur op interview gestuurd naar Veghel. Ver buiten zijn comfort zone inderdaad, maar … de aanleiding was er dan ook naar.

Daar spraken we namelijk een oude bekende van de Erpse Krant: Annemie Koekkoek. (Nee, dat is niet die van dat liedje. Flauw hè 😉)

U moet weten: Annemie heeft jaaaaaren terug geholpen bij het opmaken van de Erpse Krant. Dat was in de tijd dat de krant nog in Veghel werd gedrukt, bij Rinus Bek. Zij typte en corrigeerde teksten en zette advertenties.

Dan hebben we het dus echt over ruim dertig jaar geleden. De Erpse Krant wordt namelijk al weer ruim 25 jaar in Gemert gedrukt, bij Drukkerij De Pandelaar. (Lees anders hier maar eens het jubileumbericht daarover.)

Annemie Koekkoek had een boek geschreven en mailde of wij daar aandacht aan wilden schenken, vanwege haar ‘verleden’ met de krant.

Tuurlijk. Keileuk.

Wat bleek nu ook nog eens. Dat boek gaat over de fietsreis die Wilma van den Crommenacker en Jos van Boxmeer dit jaar hebben ondernomen naar Santiago de Compostella; en dan geschreven vanuit de twee fietsen.

Die twee dames waren trouwens ook allebei bij het interview aanwezig. De een woont in Erp, de ander is Erpse van geboorte.

Dus zonder dat we het vooraf wisten: een interview met drie dames, die alle drie een heel sterk lijntje met Erp hebben. Het hele interview staat deze week in de krant. Maar dan weet u nu alvast waarom ik vrijdag in Veghel was. Een goed excuus toch 😉

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *