Proef Erp: twee tips voor iedereen die er niet bij was

Misschien had ik zaterdagavond wel een keer ‘nee’ moeten zeggen. Want de Erpse ondernemers waren die avond ervoor wel erg gul geweest.

Het was Proef Erp.

Ben je daar niet bij geweest?

Stel je dit maar eens voor: je begint om 19.00 uur met een bockbiertje op het plein. Daarna struin je tien winkels en cafés af in het centrum van Erp. En overal krijg je wat lekkers aangeboden. Een hapje en/of drankje. Vooraf eten had eigenlijk niet gehoeven. Indrinken ook niet … Het was hier een borrel, daar een winterbiertje, vervolgens een glühwein, daarna een chocomel, weer een speciaalbier, een prosecco en – alsof het nog niet genoeg was – tot slot een wijnproeverij.

En had je geen zin om te lopen? Dan pakte je de trein die door de straten tuft, met twee knappe kerstvrouwen als conducteur.

Tot 23.00 uur duurde het programma. Waarna je in de Après-Ski hut op het plein nog een afzakkertje kon pakken.

En dat alles … voor vijf schamele eurootjes.

Er waren maar 200 kaartjes beschikbaar. Maar 200 inderdaad! Je zou zeggen, voor wat je er allemaal voor krijgt: dat ontaardt in een stormloop op kaartjes, in een handel op de zwarte markt. Maar nee: Proef Erp was niet eens uitverkocht.

Het mocht de pret niet drukken, hoor.

Maar ergens ook wel jammer dat net niet alle kaartjes weg waren. Je gunde de ondernemers die het initiatief hadden genomen voor dit evenement die ‘uitverkochte zaal’. “Ik denk dat nog iedereen weet wat Proef Erp nu precies inhoudt …”, zei een van hen.

Over twee jaar komt er een vervolg.

Tip 1: zorg dat je er bij bent.

Tip 2: je mag in één van de winkels best een keer een borrel overslaan …

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *