We zijn 25 jaar ‘getrouwd’ met De Pandelaar

‘Wat je ook met de Erpse Krant doet, Jeroen’, zei Frans van Hek ruim 12 jaar geleden, ‘Ik zou het erg fijn vinden als Jan de krant mag blijven drukken.’

Dat was ruim 12 jaar geleden de enige ‘opdracht’ die de toenmalige hoofdredacteur van de Erpse Krant aan zijn opvolger meegaf.

Ruim twaalf jaar lang, vanaf 1992, was Frans iedere maandagochtend naar Gemert gereden, naar Drukkerij De Pandelaar. Met zijn mapje met kopij. Met sigaartje. Even een kop koffie in Gemert. Even bijbuurten. Waarna Frans naar zijn winkel in Erp ging en Jan en Ineke met de krant aan de slag gingen.

Deze maand vieren we ons jubileum: krant en drukker. We werken 25 jaar samen!

Iedere donderdag bezoekt Jan de redactie, nadat hij de kranten bij de bezorging heeft afgeleverd. Dan gaan we even zitten. Buurten we even bij. Zonder sigaartje.

Drukkerij de Pandelaar en de Erpse Krant … dat is twee zielen één gedachte. Allebei klein, in een wereld waar alles groot en groter wordt. Kleur verspillen ze niet aan het papier, maar zit in het hart. Verzot op wat ze doen. Schrijven. Drukken.

Bedankt voor de fijne samenwerking, Jan.

En als ik er ooit een opvolger voor mij komt, dan zal ik hem maar één opdracht meegeven: ‘Ik zou het erg fijn vinden als Jan de krant mag blijven drukken.’

 

Nee, Jan heeft hartje februari de bloemen niet in bloei staan. Deze foto komt uit een spreekbeurt over de Erpse Krant.
Share

One Reply to “We zijn 25 jaar ‘getrouwd’ met De Pandelaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *