Het is weer leuk om publiek te zijn in Empeldonk

De optocht in Empeldonk was een toptocht dit jaar!

Dat is wel eens anders geweest. Want er is een tijd geweest dat de optocht meer dan honderd deelnemers telde. Werd hij daar leuker van? Nee. Integendeel. Veel ‘dezelfde’ wagens, vaak van buiten Erp: zuipkarren met een hok of palmboom er op en jongeren die, nog lam van de avond tevoren, er niet al te veel zin in hadden.

De carnavalsvereniging is in gaan grijpen.

Dat was ook nodig. Voor loopgroepen en jeugdige deelnemers werd het steeds minder leuk om mee te doen. Zij vielen in het niet bij al die karren.

En ook publiek langs de kant van de weg klaagde: de sfeer was uit de optocht.

De afgelopen jaren werd het steeds beter. Met minder van hetzelfde. En als deelnemers van buiten Erp kwamen, dan moesten het pronkwagens zijn.

Dit jaar was misschien wel de mooiste optocht sinds jaren.

Met zo’n vijftig deelnemers, die stuk voor stuk plezier hadden in het meedoen. Ze dansten, acteerden, legden contact met het publiek. Ze vermaakten. En het publiek waardeerde dat.

Minder wagens ook. Maar wel mooiere wagens, met grote groepen jongeren daar achter, die maar één doel hadden: we maken er een feestje van. Die wagens produceerden een ongelofelijke bak herrie, die het aantal toegestane decibels ver overschreed. Misschien nog een aandachtspuntje voor deze groepen. Want zij hebben oordopjes. Heel verstandig. Maar het kan niet zo zijn dat ook het publiek oordopjes moet gaan dragen …

Een kleine vijftig deelnemers, volop enthousiasme in de optocht, prachtig weer en een net zo stralend publiek! Een toptocht!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *