De oplage is al groot, het bereik nog veel groter …

Het blijft ons verrassen: hoe bizar goed die krant wordt gelezen. Zojuist belde een man uit Veghel de redactie. Hij had het artikel in de Erpse Krant gelezen over de vrouw die last heeft van een continue brom. Laagfrequent geluid heet dat. Hij ervoer hetzelfde. Wilde hij even laten weten.

Deze week met een jonge dame gesproken. Woont al een tijdje niet meer in Erp, maar komt hier nog wel, bij haar ouders op bezoek. En elke keer, elk bezoek, pakt ze even die krant. Even kijken hoe het leven in Erp er voor staat. Even het verhaal lezen van haar favoriete columnist lezen.

Er zijn kranten die hele reizen afleggen. Die van het huisadres in Erp, Keldonk of Boerdonk naar familie gaat als hij eenmaal is gelezen.

Vorige week werden we aangesproken door een vrouw die met haar naam in een heel kort berichtje stond: ze trad op in Mariaheide, als frontzangeres van een band. Hoe vaak zij wel niet was aangesproken, vertelde ze! En het was echt maar een berichtje van niks, een aankondiging van een paar regels. Oneerbiedig gezegd: bladvulling.

De krant wordt gespeld, woord voor woord.

Het is wat we ook terugkrijgen van mensen die met hun verhaal in de krant staan, van veel adverteerders ook: die Erpse Krant … die wordt écht goed gelezen.

Dus: de oplage kennen we. Die is 3.150 exemplaren. Het bereik? Dat is veel en veel groter!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *