Keuzes, keuzes, keuzes

Mooie verhalen deze week in de krant. Verhalen over keuzes. Eerst die van Herman Verheijen. Had die eigenlijk wel een keuze, toen hij burgemeester was van Erp in oorlogstijd? Als hij aanbleef als burgemeester, zou hij een stroman van de Duitsers zijn. Als hij dat niet wilde, zou er een Duitsgezinde burgemeester worden aangesteld. Zeg jij het maar …

En dan de keuze van Sien Delisse. Zij verruilde zestig jaar geleden het leven als boerendochter in Erp voor dat van een leven in afzondering in een slotklooster in Tegelen. Waarom maakte ze destijds de keuze? Wij gingen bij haar op bezoek in het klooster.

En er is meer … Veel meer weer. Wist je bijvoorbeeld dat er vanuit Erp een initiatief is geweest om een record in het World Book of Records te verbreken? Lees het donderdag. Dat … en veel meer!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *