Druk achter de schermen

Deze week verschijnt er nog geen krant, maar de redactie is al wel weer volop aan het werk. Het eerste interview heeft al weer plaatsgevonden. Volgende week, donderdag 31 augustus, is er weer een krant. Daarna gewoon weer elke week.

Achter de schermen gebeurt er intussen van alles.

We willen de krant weer eens wat strakker trekken. Alles weer eens in een net iets ander jasje steken. Daar zijn we mee bezig. Dat jasje zal volgende week nog niet klaar zijn. Dat vergt wat tijd.

Ook inhoudelijk broeit er van alles.

In coronatijd hebben we namelijk zulke toffe acties gedaan. Dat missen we wel eens. Er gebeurde niks. En toch wilden we elke week een boeiende krant maken. Dat was zo mooi! Het is nu weer bijna business as usual. Harstikke mooi, maar … als je zomaar wat doet, word je ook zomaar iemand. Dat willen we niet. We willen niet zomaar een krant zijn. We willen er toe doen. We willen verrassen. Liefst elke week.

Wat kunnen we daar in doen? Daar denken we over na.

En dan hebben we niet alleen redactioneel een uitdaging, ook financieel. De prijzen voor drukwerk zijn de afgelopen anderhalf jaar gigantisch gestegen. Hoe trekken we dat recht, zonder dat we alle meerkosten bij onszelf of de adverteerders neerleggen? Hoe houden we de krant in stand?

Dat kost wat denkwerk en wat actie.

Op onze socials zijn we soms heel actief en laten we soms maanden niet van ons horen. Beide willen we eigenlijk niet. Het is alles of niks, vinden we eigenlijk. Of is er toch ook een middenweg? En waar ligt die dan?

Daar denken we over na.

Daar praten we over.

Je ziet: een krant uitgeven is meer dan het opmaken van een krant. Maar dat maakt het juist ook zo mooi! Het was fijn om even een tandje terug te schakelen, maar we hebben zin om weer elke donderdag leuk, verrassend, grappig, informatief of vermakelijk voor de dag te komen. Zin om weer elke week te worden gezien en gelezen! Tot volgende week!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *