‘Veel meer dan zomaar een krant’

De schrijvers van de Erpse Krant zijn op carnavalszaterdag onderscheiden met de Zilveren Uil, als waardering voor hun inzet voor de gemeenschap.

“Toen Jeroen Vissers 18 jaar geleden de krant overnam, had hij nooit kunnen bedenken dat de krant zo’n succesverhaal zou worden”, vertelt Joep Deckers, voorzitter van carnavalsvereniging De Uilen van Empeldonk. “En dat alles met dank aan een uitgebalanceerd team van schrijvers bij wie het schrijfplezier terug te vinden is.”

Joep stipte in zijn woordje bij het Raadhuis in het bijzonder de coronatijd aan, waarin de krant een lichtpuntje in donkere dagen werd. Iets waar de mensen volgens hem elke week naar uitkeken. Lof had hij voor de initiatieven die vanuit de krant worden genomen, zoals de TOP500: “Met als hoogtepunt, afgelopen 18 december, op de dag van de WK-finale, een vol Schansoord.”

De Zilveren Uil is een blijk van waardering voor een vereniging of groep mensen die zich inzet voor de gemeenschap. Twee jaar kon deze niet worden uitgereikt. Dit jaar viel de eer te beurt aan de schrijvers van de Erpse Krant, omdat die krant volgens Joep ‘veel meer is dan zomaar een krant.’

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *