We gaan een nieuwe TOP500 maken!

Weet je het nog, vorig jaar? De eerste TOP500 van Erp, Keldonk en Boerdonk. Wat een feest was dat, om te maken en te luisteren. Goed nieuws: we gaan wéér zo’n lijst maken. Iets anders deze keer. Doe je weer mee?

‘De TOP500 van Erp, Keldonk en Boerdonk is leuker dan de TOP2000.’

Dat liet de hoofdredacteur van deze krant zich vorig jaar in een artikel in het Brabants Dagblad ontvallen. Gewaagde uitspraak. Maar de reacties van dorpsgenoten toen de lijst eenmaal klaar was, bevestigde zijn gelijk: wat een supergave lijst was het geworden.

De diversiteit aan nummers was zó ontzettend groot. Dat ging van folk naar rock en van Nederlandstalig naar pop. Met op nummer één, overtuigend, Roller Coaster, het nummer dat begon met een tokkeltje van onze ‘eigen’ John Verhoeven en later met Danny Vera werd uitgewerkt tot een monsterhit, die later ook de TOP2000 aan zou voeren.

Tijd voor een nieuwe lijst.

Een compleet nieuwe lijst, als het aan ons ligt. Met een nieuwe vraag dus ook aan jou:

Welk 3 liedjes blijven jou raken, iedere keer als je ze voorbij hoort komen?

Iedereen heeft ze: liedjes die je kunt blijven luisteren, nog een keer, en nog een keer, omdat ze iets met je doen. Omdat ze je raken, vol in het hart. Liedjes die binnenkomen en binnen blijven komen. Dat kan vanwege de tekst zijn, maar kan hem ook in de melodie zitten, in de sfeer, in het gevoel dat het nummer bij je oproept of in de artiest die gewoon zo veel voor je betekent.

Naar die nummers zijn we op zoek.

Naar liedjes waar je de radio harder van zet. Naar liedjes waar jij een brok van in de keel krijgt. Een nummer dat je opzet als het je even tegenzit, omdat juist dat nummer je uit je dip haalt. Naar liedjes waarvan je voelt dat je leeft.

Iedereen heeft zo’n nummers! Wat zijn de jouwe?

Stuur je top3 uiterlijk vrijdag 3 december in. Dat kan naar top500@erpsekrant.nl. Je kunt je lijst ook invullen via de site: www.erpsekrant.nl/top500 

Heb je een verhaal bij je top3 of bij een specifiek nummer? Top. Stuur gerust mee. Mooi om te horen waarom een nummer juist zo veel voor je betekent!

Kom, laten we opnieuw die bijzondere lijst gaan maken. Een nieuwe TOP500 voor Erp, Keldonk en Boerdonk!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *