De TOP500 van Erp, Keldonk en Boerdonk: een heerlijke rit door de muziekgeschiedenis!

De TOP500 van Erp, Keldonk en Boerdonk staat online. Met dit jaar nog weer meer mensen die hun stem uitbrachten dan vorig jaar. En daarom ook een TOP500 met meer dan 500 nummers in de lijst. Moet kunnen, toch!?

Je vindt de lijst op Spotify en YouTube!

(Het kan zijn dat je de lijst niet meteen vindt als je gaat zoeken. Het duurt even voordat we geïndexeerd zijn. Daarom ook de links in dit bericht.)

Je kunt de hele lijst hier als pdf inzien: Erpse Krant TOP500

Wat een ontzettend toffe lijst is het geworden!

Totaal anders weer dan de lijst van vorig jaar!

En wat een gevarieerde lijst ook. Want ik geloof niet dat er een TOP-zoveel bestaat waar je van het metalnummer 7empest van het Amerikaanse Tool naar de Overture 1812 van de Russische componist Tsjaikovski gaat; of van de Franse chanson Voilà van Barbara Pravi naar Poolse punk van Kult.

Het luisteren naar de TOP500 is als een ritje door de muziekgeschiedenis, waarbij je ergens halverwege vorige eeuw instapt om pas in dit jaar uit te stappen. Je gaat van rock naar reggae, van pop naar volks, van jazz naar indie, enz.

Geweldig ook, de verhalen en anekdotes die we binnen kregen en die maar weer lieten zien hoe belangrijk muziek voor ons is. We worden er blij van of juist melancholisch. Een nummer geeft energie, laat ons voelen dat we leven of brengt ons terug naar een dierbaar moment of persoon.

(Een selectie van die verhalen vind je in de editie van 9 december, net als de integrale lijst!)

Al die persoonlijke anekdotes maken het luisteren naar de TOP500 van Erp, Keldonk en Boerdonk extra waardevol: je weet dat elk nummer dat in die lijst staat iets speciaals betekent voor een dorpsgenoot!

Nou ja, genoeg gepraat weer hier.

We wensen je heel veel luisterplezier!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *