Krant brengt hond terug

Goed getrainde honden brengen ’s morgens keurig de krant naar het baasje. Deze keer was het eens andersom: de krant bracht de hond terug naar het baasje.

Wat is het verhaal? Gisteravond kregen we een telefoontje: “Misschien heb ik een gekke vraag, maar weet jij waar ik moet zijn om te melden dat hier al een tijdje een hond los rondloopt?”

“Geen idee”, was ons antwoord, “Maar stuur maar een foto van de hond als je wilt. Dan zet ik die op de FaceBook pagina van de Erpse Krant. Wie weet …”

Tegen zeven uur stond de foto op de tijdlijn.

Dat leidde direct tot reacties, op de tijdlijn zelf, maar ook telefonisch. Meer mensen hadden de hond die middag kennelijk al zien lopen. Op telkens verschillende plaatsen. Een fanatieke zoektocht naar de baasjes ontspon zich.

In drie uur tijd werd het bericht bijna dertig keer gedeeld en ruim tweeduizend keer gezien. Totdat rond tienen, amper drie uur nadat de foto was geplaatst, iemand meldde dat het baasje de hond zojuist had opgehaald. Dat baasje kwam uit Beek en Donk en was via iemand uit Heeswijk-Dinther getipt.

Geweldig dat we hier als ‘krant’ een rol in hebben kunnen spelen! En heel mooi om te zien ook dat het bereik via de sociale media verder gaat dan Erp, Keldonk en Boerdonk.

Oh … en als je de FaceBook pagina van de Erpse Krant wil liken, heel graag.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *