Ja ja, ik voel het al …

… het is weer carnaval!

Wat een enthousiasme vanmorgen bij de kinderoptocht van basisschool De Empel, die ieder jaar kleurrijker lijkt te worden. En die ieder jaar meer toeschouwers lijkt te trekken, met dank dit jaar trouwens ook aan het zonnetje.

Het wordt met het jaar ook gekker. Voorop dit jaar zelfs een wagen die werd voortgetrokken door een ronkende tractor. Een ‘bak’ barstensvol dansende en feestende kinderen. Als dat de voorbode wordt van de komende carnaval, dan laat maar komen …

Daarachter de kleuters. Hoe vertederend. Hand in hand. Iets of wat verlegen rondkijkend, niet gewend aan de aandacht, de complimenten van vaders en moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden.

En daar weer achter de andere groepen, die elkaar dit jaar duidelijk naar de kroon hebben willen steken: de ene groep was nog mooier dan de andere. Met spitsvondige teksten, originele pakjes en kunstig gemaakte wagens die door ouders werden voortgetrokken; met op sommige wagens zelfs al een papier-maché pop …

Een kinderoptocht heet het in naam te zijn. En wat een plezier straalden de kinderen ook uit. Maar reken maar dat heel veel ouders de afgelopen weken al net zo veel plezier hebben beleefd aan de optocht als de kinderen vandaag ;-)

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *