Erp, het New York van Nederland

Mooi initiatief: een park in het hart van Erp. Een groene ontmoetingsplek in de open lucht, waar af en toe ook eens een kleinschalig evenement kan worden gehouden. Een plek waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten. Spontaan. Een plek die de leefbaarheid in het dorp een nieuwe impuls moet geven.

En met niet het minste park als inspiratiebron: het Central Park in New York. Mede zo beroemd geworden omdat het een stukje groen is in een totaal versteende omgeving; in een stad waarvan de skyline wordt gedomineerd door een eindeloze aaneenschakeling van torenhoge gebouwen.

De skyline van Erp ziet er dan wel iets anders uit dan die van New York, maar ook Erp is versteend, vindt een werkgroep die bestaat uit mensen van de Dorpsraad Erp, bedrijvenkring EBK en de architecten Maarten Willems en Stan van Houtum.

En dus ontstond het idee om een park aan te leggen op de plek die weliswaar eigendom is van de gemeente Veghel, maar waar de gemeente zelf geen plannen mee heeft: het voormalige De Heus-terrein, dat sinds vorig jaar braak ligt.

Als het aan de werkgroep ligt, wordt het park dit jaar nog aangelegd en geopend.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *