Koks Tramstation grijpen naast hoofdprijs

Het was vandaag een belangrijke dag voor John Verbruggen en Hans Wilbers, respectievelijk de chef-kok en sous-chef van restaurant Het Tramstation uit Erp. Vorige week maandag wees de jury hun gerecht aan als een van de vijf winnende gerechten, in de workshop Variatie op de Kaart.

Vandaag zouden alle winnaars hun gerecht nog eens bereiden, voor een jury onder leiding van Jonnie Boer, de chef-kok van driesterren-restaurant De Librije, waar de workshop overigens ook werd gehouden.

Die jury koos uiteindelijk voor … het gerecht van Brenda de Graaf van Restaurant de Florijn in Nieuwerbrug, dat als meest verfijnd en meest verrassend uit de bus kwam.

Waar het om draait bij de workshops van Variatie op de Kaart is het verbreden van kennis van chefs en horecaondernemers. Het gaat om inspiratie, trends en praktijkoefening wat betreft het koken zonder vlees of vis.

Aan variatie op de kaart ontbreekt het namelijk nogal eens, zegt Jonny Boer: “De gemiddelde restaurantkok moet gewoon wat meer uit zijn doppen kijken, dan ziet hij in zijn omgeving prachtige groenten en kruiden die de variatie maken in vegetarische gerechten.”

Het bereiken van de finale is voor de twee koks van Het Tramstation een mooi compliment dat het met hun keuzes aan ingrediënten wel oké zit.

En voor wie het gerecht wil proeven: het staat vanaf nu op de menukaart in Erp: kroketjes van quinoa (een graansoort uit de Andes), pompoen en oesterzwam; een flam van courgette en pompoengratin met een Oosterse hollandaisesaus van saké en sushi-azijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *