Twaalfjarige Julian speelt zich in oranje

Of het volkslied gespeeld gaat worden, weet hij niet. Maar dat hij een oranje tenue aan krijgt, dat staat vast. De 12-jarige Julian van de Vossenberg vertrekt over ruim een maand naar Zwitserland. Daar neemt hij van 26 tot en met 28 augustus deel aan de Medtronic Diabetes Junior Cup, de officieuze wereldkampioenschappen voetbal voor kinderen en jongeren met diabetes.

In het interview dat deze week in de Erpse Krant staat, vertelt de speler van Gemert D1 over zijn ziekte. En vooral hoe hij daar mee om gaat:
“Ook met voetbal draag ik het pompje. Als ik dan heb ‘geslidingt’, dan wil het naaldje wel eens losschieten. Dan is mijn bloedwaarde daarna te hoog en moet ik corrigeren.”

Het is voor het eerst dat er een Nederlandse afvaardiging aan het wk deelneemt. Dat hebben we te danken aan oud-volleyballer Bas van de Goor, zelf diabeticus en ex-topsporter. Hij heeft de Bas van de Goor Foundation in het leven geroepen om kinderen met diabetes aan te sporen om te gaan sporten; en hen te laten zien dat je, ook al heb je diabetes, topsport kunt bedrijven.

Overigens was er direct een klik tussen Julian en Bas van de Goor, vertelt Julian. De reden? Voordat ze voor oranje werden geselecteerd, speelden ze eigenlijk al jaren in ‘het oranje’ …

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *