Kritiek op kermissen neemt toe

De kritiek op de kermissen zwelt aan. De kermis in Keldonk was volgens veel inwoners een aanfluiting. Een aantal attracties dat door de kermisorganisator was toegezegd is niet geplaatst en de draaimolen heeft een dag stil gestaan als gevolg van een technisch mankement.

Keldonk spreekt er schande van en liet de kermis links liggen. Inmiddels is op www.keldonk.nl een initiatief gestart om de klachten te verzamelen en de gemeente Veghel te overhandigen.

Afgelopen zaterdag ging de kermis in Erp van start. Het Hertog Janplein staat vol gedateerde attracties (de botsauto’s missen een zijgevel). Maar ook hier laten de bezoekers het afweten. Op de normaal gesproken zo drukke zondagmiddag was het rustig op het plein.

Voorgaande twee jaren klonk er al veel kritiek op de kermisattracties: prijsafspraken werden met voeten getreden en het toezicht dat de gemeente toezegde op het nakomen ervan vond niet plaats.

Toch besloot de gemeente Veghel vorig najaar, na een openbare aanbesteding, opnieuw in zee te gaan met Duursma Kermisorganisatie. ‘Geef het volk brood en spelen en ze zijn rustig’, zal de gemeente hebben gedacht, toen het contract werd getekend voor de duur van vijf jaar.

Maar wil ‘het volk’ nog wel een kermis?

Steeds meer bezoekers klagen over de hoge prijzen en gaan nog maar één of twee dagen naar de kermis. Steeds meer exploitanten over het feit dat ze geen rode duit meer kunnen verdienen in de dorpen. De enige die tevreden zijn, zijn de horeca en de bezoekers van de horeca: het is mooi weer en het bier vloeit rijkelijk.

Dus zeg het maar: wat moet er gebeuren?

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *