De TOP500 van 2023: de top op zijn kop

Jaaaa, je kunt hem weer beluisteren: de nieuwe TOP500. Samengesteld door inwoners uit Erp, Keldonk en Boerdonk. De enige TOP500 ook met 841 nummers waarschijnlijk -) Een heeeeerlijke lijst, met veel verrassingen aan de top van het klassement!

Drie jaar op rij stond Danny Vera bovenaan, met zijn Rollercoaster. Dit jaar niet. Oorzaak: De Zandhazen. Zij hebben de lijst gekaapt: alle leden en aanverwanten hebben hun lijstje ingeleverd. Heel divers elke keer. Maar alle lijstjes hadden één ding gemeen: de nummer één, De Zandhazen zijn los, het lijflied van de vereniging.

En dus staat dit jaar op één.

Maar ook de nummers daarachter hebben hun hoge notering te danken aan het betere lobbywerk: Marco Schuitmaker, Wishbone Ash, Rainbow en Normaal vormen de rest van de top5.

Daarna wordt het wel ‘normaal’ -)

Wat een leuke lijst weer. Zo divers. Veel hardrock, veel Nederlands werk, maar ook country, schlager, chanson, folk en hardcore. Echt alles komt voorbij. Alle muzikale ingrediënten zitten in deze lijst!

Dank iedereen voor het stemmen!

Het is weer een pokkenwerk geweest -) Maar wat is het leuk om hier mee bezig te zijn, met al die anekdotes en herinneringen die vaak met de nummers mee worden gestuurd en waarvan je een selectie terugleest in de editie van deze week. Dank. Dank. Dank. Mooi dat we dit weer met zo veel mensen samen hebben kunnen doen!

De volledige lijst staat deze week in de krant. Je kunt hem ook hier bekijken.

Wil je hem beluisteren?

Je vindt hem op Spotify en op YouTube.

Veel plezier en … tot zondag, in het TOP500 Café, waar we vanaf 14.00 uur af gaan tellen naar de nummer 1!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *