Het gaat niet zo goed met meneer pastoor

Een mooie krant deze week. Een dikke krant ook. Vol verhalen. Een terugblik bijvoorbeeld op een meer dan geslaagd Groot Erps Diner en een interview met een Erpse winnares van een internationale World Beauty Fitness en Fashion wedstrijd.

Maar het meeste indruk hier maakte toch wel het gesprek met meneer pastoor.

In juni vierde hij nog zijn 60-jarig priesterschap, nog geen drie maanden geleden. Daarna ging het hard achteruit met zijn gezondheid. Harder dan hij zelf in de gaten had. Zo hard dat hij nu in een hospice ligt. Bang om te sterven is hij niet. Maar hij maakte zich wel nog ergens druk over. En daar wilde hij graag met de Erpse Krant over praten.

En dus zaten wij aan zijn bed, waar we schrokken van zijn fysieke toestand en waar we hem zagen worstelen met wat hij wilde zeggen. ‘Ik vind het zo moeilijk’, zei hij, met een brok in de keel. ‘Ik vind het zo moeilijk.’

Het was een kort gesprek. Meneer pastoor is op. Maar het was intens en heel dankbaar om zijn woorden te mogen vangen in een verhaal. ‘Maak er maar wat van. Alle vertrouwen …’, zei hij, vlak voordat de slaap hem overmande.

Morgen weer huis aan huis in Erp, Keldonk en Boerdonk.

Het maken van een krant … Mooi werk!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *