Zijn we eigenlijk wel een lokale krant?

Officieel komt de Erpse Krant alleen in Erp, Keldonk en Boerdonk. Oh … en via Echte Bakker Van de Mortel ook in Mariaheide natuurlijk.

Dat maakt het superleuk dat je zo vaak reacties van buiten dat verspreidingsgebied krijgt van mensen die de krant daar hebben gelezen.

Zo was ik vorige week nog op een afspraak in Uden. Bij een man – pfff, dat klinkt oud voor iemand die zo ongeveer net zo jong als ik – die tot zijn 30e in Erp heeft gewoond zo ongeveer.

“Als ik bij ons thuis kom”, vertelde hij me, “dan is het eerste wat ik doe: de Erpse Krant lezen.”

En inderdaad: ik denk dat heel veel ‘kinderen’ dat doen als ze bij de oudelui op de koffie gaan.

Ik ken allerlei adressen buiten het verspreidingsgebied waar de krant naar toe gaat als hij hier ‘uit’ is. Zo was ik vandaag bij mevrouw Van Zutphen in Keldonk. Heel even. Tenminste, dat was de bedoeling …

‘Gaot ‘r zitten …’

Ze vertelde onder andere dat haar exemplaar van de Erpse Krant, nadat zij hem zelf heeft gelezen, naar Boekel verhuist, naar haar zoon. Zodra ook die hem heeft gelezen, gaat hij naar een derde familielid. En wanneer ook die hem onder ogen heeft gehad, reist de krant weer terug naar mevrouw Van Zutphen in Keldonk.

Mooi toch!?

Hoeveel mensen van buiten Erp, Keldonk en Boerdonk zouden ook de Erpse Krant lezen? Zouden we eigenlijk eens moeten meten. Of misschien ook wel niet. Dadelijk blijkt dat we onszelf geen lokale krant meer mogen noemen 😉

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *