Op Tweede Kerstdag hoef je niet alleen te zijn

Het was misschien wel een van de meest hartverwarmende initiatieven waar ik de afgelopen tijd van heb gehoord: twee dames uit Keldonk die besloten om mensen die op Tweede Kerstdag alleen zijn uit te nodigen voor een gratis kerstdiner.

Vorige week stond hun verhaal in de Erpse Krant.

Het was de tweede keer dat ze dit diner organiseerden: tien jaar geleden deden ze dat ook al eens. Toen was het een groot succes. Met 21 deelnemers. Van verschillende leeftijden. Echtparen zonder kinderen. En mannen en vrouwen van wie de partner was overleden.

Dit jaar staat de teller pas op 3 aanmeldingen.

“Of er dan met Kerst dit jaar geen mensen alleen zijn? Dat geloof ik niet”, zegt Joke van den Bogaard, een van de twee initiatiefneemsters. Die aangeeft het jammer te vinden als hun initiatief niet door zou gaan.

Wat er dan de reden van is dat er zich maar een paar mensen hebben aangemeld? “Ik weet het echt niet. Misschien komen er nog een aantal aanmeldingen. We wachten nog een paar dagen af …”

Ben jij op Tweede Kerstdag alleen? Of ken jij iemand die dan alleen is? Aanmelden kan via 0629209946. “Doen”, zegt Joke, “want op Tweede Kerstdag hoef je niet alleen te zijn …”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *