Teenbeat maakt indruk

Dit weekend gingen onze gedachten weer even terug naar een zondag in juni 2016: een opnamedag voor de film Teenbeat in zaal Ridderhof in Gemert, waar de redactie bij aanwezig was.

Lees je even mee: er waren die dag zo’n 100 (!) figuranten aanwezig. Die werden op de film gezet door 6 cameramensen. Uiteraard waren ook de hoofdrolspelers er, de vaste crew van schminkers, regieassistenten en andere vrijwilligers. En natuurlijk de regisseur zelf: Antoon Kerkhof.

Het was slechts een van de bijna 60 opnamedagen!

Het was een fantastische dag. Heel hectisch, maar heel gemoedelijk. Met één gevoel dat bij iedereen overheerste: diep respect voor Antoon en voor iedereen die met hem deze uitdaging is aangegaan!

Dit weekend beleefde de film zijn première. Inclusief rode loper, pompeuze wagens, smokings, galajurken, bubbels en hoogwaardigheidsbekleders.

Een uitgebreid verslag daarvan vind je donderdag in de krant. Maar nu alvast een kort bericht. Want wat heeft Antoon Kerkfhof er een fijne film van gemaakt.

De film speelt zich grotendeels af in de jaren zestig, waarin steeds meer jongeren in deze streek breken met het juk van ouders, school en kerk.

Met in de hoofdrol Hans, die de beoogd opvolger is van de plantenkwekerij van zijn traditionele ouders, frontman is van de popband Teenbeat en verliefd wordt op poetsmeid Gonnie. Dat zijn 3 totaal verschillende werelden waartussen hij heen en weer wordt geslingerd. En in elke wereld krijgt Hans hetzelfde verwijt: ‘Kies nou toch eens!’

Het verhaal is ijzersterk, het camerawerk indrukwekkend en het acteerwerk soms verbluffend goed!

De komende tijd draait de film nog volop in Erp. Een aanrader!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *