Offline duimpje voor columnisten Erpse Krant

De avond met 6 columnisten, zie vorige bericht, had vooraf geen naam gekregen. Gewoon een donderdagavond bij Van Haandel moest het zijn. Punt. Maar dat wil niet zeggen dat de avond geen naam mocht hebben …

Sowieso: de opkomst.

Verwachtingen hadden we niet. Zes schrijvende columnisten die de pen voor één avond verruilen voor de microfoon, als idee ontstaan tijdens de jaarlijkse columnistenavond, dat neigt naar een gevalletje ‘schoenmaker blijf bij je leest’.

Niks daarvan.

Het schrijvend gilde uit Erp ligt goed in de markt: tussen de 130 en 140 bezoekers waren er in de grote zaal, vertrouwde uitbater Bas ons later toe. Die grote opkomst voelde als het duimpje dat online zo vaak zo gemakkelijk wordt gegeven, maar waar je offline toch vaak net wat meer moeite voor moet doen …

Dan: de verhalen.

Edith vermaakte met haar smakelijke relaas over dialect, Geert intrigeerde toen hij de geschiedenis van het nummer Layla indook, Joop liet ons zien dat kunst dichterbij is dan we vaak in de smiezen hebben en Rini nam ons mee op een wandeling vanaf de Kerkstraat naar het Hurkske en liet het publiek versteld staan van de pracht en praal die we onderweg tegenkwamen.

Theo zorgde dat de aanwezigen zich tijdens de pauze niet hoefden te vervelen en Jeroen praatte het geheel met kwinkslagen aan elkaar.

Op het gevaar af van zelfbevlekking beschuldigd te worden, maar het was echt top!

En tot slot: de sfeer.

Prachtig om te mogen ervaren hoe enthousiast mensen na afloop waren. Met als meest gehoorde opmerking: volgend jaar weer! En als misschien wel mooiste compliment: een van de aanwezigen die zo enthousiast was over de avond dat hij zelf in de pen was geklommen om een verslag van de avond te schrijven.

Of er een volgende editie komt?

Dat gaan we eens bespreken tijdens de komende columnistenavond.

Als krant waren we al blij met onze columnisten. Zij geven de krant kleur. Zij maken hem uniek. De avond heeft bewezen dat meer mensen daar zo over denken!

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *