Wat denk jij: komt het Molenpark er?

Komt het Molenpark er in het centrum van Erp? Betrokkenen zijn nog steeds positief. Zoals EBK, de bedrijvenkring waarin een kleine 100 ondernemers uit Erp zijn verenigd. Die zegde maandag toe om 10.000 euro beschikbaar te stellen als bijdrage aan de realisatie van het park.

Een mooi gebaar. Maar nog lang niet genoeg.

De aanleg van het park is namelijk geschat op circa 110.000 euro. In aangepaste vorm zou 70.000 euro ‘al’ volstaan.

Ook de gemeente Veghel staat positief tegenover de aanleg van het park. Zo heeft zij een subsidieverzoek ingediend bij de provincie Noord-Brabant. Begin volgend jaar verwacht zij daar een reactie op te krijgen.

De gemeente Veghel zelf wil de aanleg van het park in ieder geval niet geheel uit eigen zak financieren.

Zij heeft destijds de grond gekocht van De Heus. Inderdaad: voor veel te veel geld. Maar die oude koe zullen we maar niet meer uit de sloot halen. De insteek was in ieder geval om dat geld terug te verdienen door het terrein commercieel te ontwikkelen. De kopers staan alleen niet in de rij. En om dan nu weer de portemonnee te trekken, daar voelt de gemeente weinig voor.

Daar komt nog iets bij: als er een park komt, dan ziet de gemeente de bui al hangen. Want over tien jaar (minder intussen zelfs al) zal het park ook weer afgebroken moeten worden, om alsnog te worden ontwikkeld. Anders wordt het wel een héél duur park. Maar als de mensen eenmaal aan dat park gewend zijn, zal ook dat weer de nodige overredingskracht kosten.

Kortom, het is een beroerde investering geweest. Laten we het daar maar even op houden.

Maar is het dan terecht dat de gemeente nu de hand op de knip houdt? De aanleg van het park is toch maar een fractie van de totale investering die eerder is gedaan? Of is het juist sympathiek dat de gemeente Veghel het terrein voor tien jaar in bruikleen geeft aan de Erpse gemeenschap om er zelf iets te ontwikkelen.

Wat vind jij?

Heb jij er nog vertrouwen in dat het Molenpark er komt? Moet het park er überhaupt wel komen? En zo ja, wat moet er dan gebeuren?

 

Share

One Reply to “Wat denk jij: komt het Molenpark er?”

  1. Jazeker komt het Molenpark er! Vandaag besloot het Veghelse college een aardige duit in het zakje te doen, wat betekent dat de Dorpsraad/EBK en de vrijwilligers aan de slag kunnen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *