Iemand een vraag voor de wethouder?

Beeld_BonfireMorgen wordt de bronzen Bonfire weer teruggeplaatst. Fijn. Prima. Klaar. Zou je denken …

De gemeente Veghel denkt daar echter anders over.

In februari van dit jaar werden alle bronzen beelden in de gemeente van hun sokkel gelicht om extra te worden beveiligd. Brons is namelijk in trek bij het boevengespuis. En om te voorkomen dat de beelden uit het straatbeeld verdwijnen, heeft de gemeente Veghel opdracht gegeven om ze te beveiligen.

Nou is er vervolgens wat poeha ontstaan over de bronzen Bonfire. Het zou tijdens het verwijderen beschadigd zijn geraakt. Zodanig zelfs dat het niet in april teruggeplaatst kon worden.

Jammer. Maar ja, die dingen gebeuren af en toe. Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. Toch?

De schade kon gelukkig worden hersteld. En intussen was de Erpse kunstenaar Van Goor zo vriendelijk om tijdelijk een houten creatie op de plek neer te zetten waar eerst Bonfire pronkte.

Maar morgen komt het oorspronkelijke beeld dus weer terug.

Dat feit – en alleen dat feit – is voor de gemeente aanleiding om er een feestje van te maken. Daarom komt de wethouder om stipt 14.30 uur ‘opdraven’. Anky van Grunsven is uitgenodigd en zal erbij zijn. En ook de pers ontving per mail een uitnodiging en mag na afloop zelfs vragen stellen!!!

Wij slaan eventjes over.

Niet omdat we niet blij zijn dat het beeld terug is. Integendeel, daar zijn we maar wat blij mee. Maar gewoon omdat we onze tijd beter te besteden hebben dan aan het onthullen van een beeld dat al jaren op dezelfde plek staat, met dat verschil dat het nu is beveiligd. En omdat we met geen mogelijkheid een fatsoenlijke vraag kunnen bedenken. Iemand van jullie misschien wel?

Share

2 Replies to “Iemand een vraag voor de wethouder?”

  1. Ja, waarom ze in godsnaam, Bonfire bij zijn enkels hebben afgezaagd. Je moet dan toch weten dat het dan beschadigd!! Dat snapt iedere …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *