Wat is de THT van De Bolst?

‘Kavels in Veghel kwart goedkoper’ kopt het Brabants Dagblad vandaag. Dat is mooi nieuws natuurlijk voor iedereen die zelf wil bouwen, maar als je al meer hebt gedaan dan alleen koppensnellen, dan weet je dat de titel enigszins bedriegt: de prijsverlaging geldt alleen voor kavels die de gemeente Veghel de afgelopen jaren, om wat voor reden dan ook, aan de straatstenen niet kwijt is geraakt.

Een volstrekt begrijpelijke actie natuurlijk. Want ook een ondernemer probeert zijn oude voorraden op die manier te slijten. Dat zijn dan altijd de producten waar toch niet zo veel vraag naar bleek te zijn als verwacht, producten die te duur geprijsd waren of producten die bijna over de datum zijn.

(Grappig trouwens  hoe gekunsteld commercieel de gemeente in haar berichtgeving hierover naar buiten treedt: ‘Let op, deze actie geldt zolang de voorraad strekt.’ Veel leuker zou zijn geweest: ‘Verkoop kavels tegen bodemprijzen’.)

Vraag is nu alleen: wanneer wordt een kavel bestempeld als ‘oude voorraad’? En zou ook plan De Bolst al bijna ‘over de datum’ zijn?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *