Tien bouwkavels beschikbaar op De Bolst

De gemeente Veghel is niet van plan om de grondprijzen te verlagen. Dat viel op te merken uit de woorden van wethouder Caroline van den Elsen tijdens de openbare bijeenkomst van haar partij DDB in Ter Aa in Erp.

De gemeente worstelt met een dilemma: ze raakt naar eigen zeggen haar bouwkavels niet kwijt. De grondprijzen met enkele procenten verlagen zou geen zoden aan de dijk zetten. De prijzen met 20% verlagen zou weer funest zijn voor het grondbedrijf, zo stelde de wethouder.

Op Plan Bolst heeft de gemeente Veghel onlangs 10 bouwkavels teruggekocht van de projectontwikkelaar, variërend in oppervlakte van 371 m2 tot 495 m2 en tegen prijs van 400,- euro per m2.

Deze week heeft de gemeente een schrijven verstuurd naar iedereen die staat ingeschreven voor bouwgrond. Reageren op een van de kavels kan tot 1 maart.

Kritiek dat omliggende gemeenten wel hun grondprijzen hebben verlaagd, werd door Cor van der Aa, fractievoorzitter van DDB, maandag moeiteloos gepareerd: “Dat beeld is inderdaad ontstaan, maar wil ik graag nuanceren. Gemert heeft namelijk alleen de prijzen op onrendabele gronden verlaagd, Boekel die voor kleine kavels.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *