Van sluiten bibliotheek is nog geen sprake

De soep wordt niet zo heet gegeten als het Brabants Dagblad doet vermoeden. Dat zegt Annelies van Uden, medewerkster van de bibliotheek Veghel.

In de uitgave van dinsdag stelt Gio van Creij, directeur van de bibliotheek in Veghel, dat met de 90.000 euro aan bezuinigingen waar zij mee wordt geconfronteerd een volwaardige bibliotheek in Erp niet kan bestaan. En dat de bibliotheek wellicht een bibliotheekpunt wordt.

Klopt, zegt Annelies van Uden. “Maar dat gaat niet zonder slag of stoot gebeuren. Wij hebben ook een verantwoordelijkheid richting de mensen in Erp, die via tal van acties hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk de bibliotheek voor hen is. Die verantwoordelijkheid geldt dan met name richting de kinderen en de minder mobiele mensen.”

De bibliotheek heeft na het verschijnen van het bericht veel reacties van verontruste inwoners gekregen. Van Uden: “Heel begrijpelijk. De kop van het artikel [Dorpsbibliotheek gaat verdwijnen, red] laat weinig aan de verbeelding over. Samen met de gemeente maar ook de Dorspraad zoeken we naar een oplossing. Want het feit blijft natuurlijk wel dat wij worden geconfronteerd met een korting op de subsidie van 90.000 euro.”

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *