Beroemde kabouter aan de slag op Kabouterpad Erp

Sinds dit weekend hebben we ons eigen Kabouterpad in Erp. Te bereiken vanaf de ingang tot het evenemententerrein; aan de Steengraaf. Daar ga je het pad op. Het Kabouterbos in. En geloof het of niet: daar werkt nu ook een beroemde kabouter.

Laten we je het verhaal vertellen.

Maar eerst dit: het initiatief voor het pad komt van Hedwig Kanters. Ze herinnerde zich hoe enthousiast haar kinderen vroeger altijd waren als zij met hen naar het Kabouterpad op Slabroek ging. Stelde niks voor. Een bospad met onderweg een paar kabouters. Maar de kinderen waren superenthousiast.

In deze rare tijden bedacht zij hoe leuk het zou zijn als we ook zo’n pad in Erp zouden hebben, in de achtertuin van het Erp: het prachtige gebied rondom het evenemententerrein.

Ze deed een oproep in de Erpse Krant en een paar weken later kon ze alle werkeloze kabouters die zich hadden gemeld weer werk verschaffen.

Een van die kabouters is dus landelijk bekend.

We gaan even elf jaar terug in de tijd.

Royal Club heeft een commercial met een tuinkabouter in de hoofdrol. In het eerste shot staat de kabouter met een hengel in zijn hand aan de vijver. De tijd van het jaar verandert. Zomer. Herfst. Winter. De kabouter blijft.

Maar dan ineens is hij weg.

We zien hem liften langs de weg, in de bus, op een hotelkamer, in de tattooshop, in een nachtclub en bij de barbier. Het is duidelijk: de kabouter was de sleur beu en is op zoek naar zijn nieuwe ik.

Uiteindelijk zien we hem in een limousine zitten, zijn baard gestyled, twee knappe vrouwen langs hem, alle drie een glas Royal Club in de hand. En de voiceover die zegt: “Er komt een moment dat je toe bent aan iets anders …”

Het allerlaatste shot zien we hem nog één keer staan: op de piano, strak in het pak, dezelfde twee vrouwen naast hem, op hoge hakken. De kabouter die elke dag aan zich voorbij zag trekken, dag na dag, leeft nu het leven. Geen vijver meer voor hem, maar rock & roll.

En die kabouter, uit dat allerlaatste shot, woont dus al enkele jaren in Erp. Telkens als de eigenaar dacht: ik ben hem beu, waren er wel kleine nichtjes te paaien om hem mee naar huis te nemen.

Uiteindelijk stond hij al twee jaar stof te vangen in een washok. Bepaald niet het leven waar de kabouter in de commercial zo naar had verlangd. En dus schonken de eigenaren hem aan het Kabouterpad.

Laten we met elkaar afspreken, uit respect voor de eerdere keuze van deze kabouter voor een wilder leven, dat we geen zoetsappige foto’s maken van onze kinderen met deze gast.

Dan is hij zo weer weg.

Deze gast verdient foto’s die rocken!

Share

2 Replies to “Beroemde kabouter aan de slag op Kabouterpad Erp”

  1. vandaag (29-05-2023) een reactie, het kan ook niet anders. ons kabouterbos erp is weer eens brutaal gevandaliseerd met mensenfaeces en wegegooid (‘bruin besmeurd’) toiletpapier. wie doet zoiets? en vooral waarom? ik vraag je,
    roept een stelletje vrolijke boskabouters zoveel gramschap bij een mens op? mensen, stop hiermee. een drol doe je in de pot, en schoonvegen van je aarsje is een kunstje dat je privé beoefend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *