Schiet jouw mooiste foto van Erp, Keldonk of Boerdonk

We gaan een jaar lang de mooiste foto’s van Erp, Keldonk en Boerdonk verzamelen. Daar hebben we wel jouw hulp bij nodig. De ‘fotoreis’ is het eerste initiatief om te vieren dat we als krant 50 jaar bestaan.

Erp, Keldonk en Boerdonk … het leven is er goed, toch? Met ontzettend veel mooie plekjes. De Aa, de bossen, de vele stegen, de weiden, de oude bomen, de karakteristieke huizen, enz. En ieder jaargetijde, iedere maand of zelfs ieder moment van de dag is het landschap wel anders.

Tegelijkertijd zijn er heel veel mensen die graag foto’s maken. 

Hoe mooi zou het zijn als we een jaar lang de mooiste foto’s die in onze dorpen worden gemaakt, weten te verzamelen. Dat we samen een jaar lang op reis gaan, als hobbyfotografen en ‘plaatjesschieters’ onder elkaar: de fotoreis door Erp, Keldonk en Boerdonk!

Wat voor foto’s zoeken we?

Wat vind jij typisch hier? Dat is eigenlijk de opdracht waarmee je jezelf op pad mag sturen. Dat kan een landschap zijn, een dorpsaanzicht, een detail of een foto van het leven zoals dat in onze dorpen wordt geleefd.

Dat kan vandaag iets anders zijn dan morgen.

Oftewel: je mag zo vaak een foto inleveren als je zelf wilt. Graag zelfs. Want datzelfde steegje ziet er in de herfst totaal anders uit dan in het voorjaar.

Wat wordt het eindproduct?

Dat kan nog alle kanten op. Misschien wordt het een expositie of een boek, misschien wel een website of een scheurkalender en misschien wel iets heel anders. Dat hangt mede af van de animo en het aantal foto’s dat er binnenkomt.

Sowieso willen we één keer per maand een selectie van foto’s in de krant opnemen, in kleur of zwartwit. Dat laten we nog even in het midden. Maar ook hier geldt: dat hangt af van de animo.

Doel is om tot iets te komen in ieder geval dat onze dorpen in hun volle glorie laat zien. Als een presentje ook aan de generaties na ons: kijk, dit waren onze dorpen vroeger. Zo zag het eruit. Zo leefden wij.

Wie mag er mee op reis?

Iedereen. Of je nu al jarenlang foto’s maakt of dat het je leuk lijkt om foto’s te gaan maken. Iedereen mag mee ‘op reis’. En het mooie aan de reis ook is: je kunt gaan wanneer je wilt. Vandaag, morgen of volgende week. ’s Morgens, ’s middags of ’s avonds. Je kunt op elk moment instappen en meedoen. Eén keer, iedere maand of iedere dag. Het is helemaal aan jou.

Wanneer begint de reis?

Op 31 juli wordt de Erpse Krant vijftig. We willen de dag daarop starten met de fotoreis. De reis eindigt dan volgend jaar op onze verjaardag. Let op: een foto die je inlevert, moet dus tussen 1 augustus 2019 en 31 juli 2020 zijn gemaakt.

Hoe meld ik me aan voor de reis?

Dat hoeft niet. Heb je een mooie foto gemaakt? Mail hem gewoon naar het mailadres dat we speciaal voor deze reis hebben aangemaakt: erpsekrant@gmail.com

Vermeld bij de foto kort:

  • Waar je de foto hebt gemaakt
  • Wanneer je de foto hebt gemaakt
  • Waarom je deze foto instuurt

Als we de foto vervolgens gebruiken, zal dat vervolgens altijd in overleg en met bronvermelding zijn.

Heb je vragen?

Bel of mail gerust met de redactie van deze krant en vraag naar Jeroen: (0413) 210000 of erpsekrant@gmail.com

Share

One Reply to “Schiet jouw mooiste foto van Erp, Keldonk of Boerdonk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *