Het werd misschien wel de mooiste Erpse Krant ooit …

Een week voordat de laatste editie van het jaar verscheen, deden we een oproep: we wilden een ‘complimentenkrant’ maken. Een krant die vol complimenten zou komen te staan. Om met een goed gevoel het jaar uit te gaan.

‘Wilde je een compliment geven, app, mail of bel hem door. Dan plaatsen wij hem in de krant. Anoniem of met naam. Wat jij wil.’ Zo luidde zo ongeveer de oproep.

Dat hebben we geweten.

Bijna honderd mensen kregen een compliment. Een vriendin, omdat ze al anderhalve maand niet meer rookte. Een zoon, ander omdat hij met zo veel liefde mantelzorg verleende. Een overbuurvrouw, omdat ze ondanks alle tegenslag zo positief in het leven stond. Enzovoort.

Ontroerend, grappig, lief, attent. Het was een feest om de complimenten te mogen lezen en plaatsen.

We zijn een paar weken verder en nog steeds worden we op die krant aangesproken. Dat het een supertof idee was. Dat mensen er goeie zin van kregen. Dat ze zelf eigenlijk ook een compliment hadden willen delen, maar niet goed hadden begrepen wat die krant nu precies inhield. Dat ze volgend jaar wel een compliment insturen. Want er kwam toch wel wéér een complimentenkrant????

En als toetje werd de Erpse Krant in een ingezonden brief een Respectpunt genoemd. Met daaraan gekoppeld de oproep om elkaar vaker complimenten te geven.

Hoe gaaf!!!!

Het was de laatste krant in de 49e jaargang. De dikste krant in de geschiedenis van de krant. En wat mij betreft – op de drempel van het jaar dat we Abraham gaan zien – misschien wel de mooiste Erpse Krant ooit!

Dank iedereen voor het delen en reageren! Wil je de complimentenkrant zien? Je vindt hem hier online.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *