Geraakt door overlijden huisdrukker

Maandag 13 augustus was de eerste werkdag na de vakantie op de redactie. Maandag 13 augustus kregen we te horen dat onze huisdrukker Jan van Lankveld plots is overleden. Hij stierf in het harnas. Op zijn krukje. Bij zijn pers. Maar veel te jong, pas 62 jaar.

Zijn sterven kwam hard aan.

De relatie tussen de Erpse Krant en Drukkerij De Pandelaar gaat terug naar 1992, toen de vorige hoofdredacteur Frans van Hek bij ‘Jan de Pandelaar’ uitkwam als degene met het beste aanbod. Toen de krant in 2005 op het bord van Jeroen Vissers kwam te liggen, was het enige verzoek van Frans: “Wat je ook met de krant doet, dat is helemaal aan jou, maar ik zou het fijn vinden als je met Jan zou blijven samenwerken …”

Dat hebben we altijd gedaan, want al snel leerden wij dat Jan niet alleen een goeie drukker was, maar vooral ook: een goeie mens.

In de editie van vorige week schreven we een In Memoriam, dat je hier terug kunt lezen.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *