Erpse Krant vindt draai op Instagram

Een paar weken terug namen we het ons voor: we gaan tot en met eind mei iedere dag een bericht plaatsen op ons account Instagram. Iedere dag iets wat ons opvalt in het straatbeeld of landschap van Erp, Keldonk en Boerdonk.

Dat was op een dinsdag.

Diezelfde dinsdag schreven we – overmoedig, weten we – een bericht voor in de krant: let op, vanaf nu vindt u iedere dag een foto met verhaal op Instagram. En toen stond het er. En konden we niet meer terug.

Sindsdien hebben we nauwelijks verzaakt. Ik zou heel graag ‘niet’ schrijven, maar gisteren kwam het er gewoon niet van om iets te vinden. Vergeef ons!

Vanwaar dit initiatief?

Om heel veel redenen. Omdat we vinden dat er zo veel te zien en vertellen is over onze dorpen; en dan met name in die hele kleine dingen. En omdat we met iedereen in onze dorpen aansluiting willen blijven houden; ook de mensen die niet of wat minder bij de papieren krant betrokken zijn. (Dat zijn er op dit moment overigens maar vijf: Saskia, Suzanne, Alfred, Joost en Tiny. Maar goed, vorig jaar waren dat er nog maar vier 😉

Is het leuk op Instagram?

Keileuk. Door de verplichting om iedere dag een foto te posten, dwing je jezelf naar je eigen omgeving te kijken. Dan ontmoet je de natuurliefhebbers die trots zijn dat ze zojuist een redelijk zeldzame knolboterbloem hebben ontdekt. Dan ontmoet je de vrolijke ‘wegafzetter’ Theo, die ervoor waakt dat mensen de weg niet inrijden die een nieuw wegdek krijgt. En dan word je weer eens bevestigd hoe vakantie-èchtig mooi het is in de eigen omgeving.

En Facebook en Twitter dan?

Die staan even op een laag pitje. Ook omdat we wel klaar waren met die ‘sociale’ media. De algehele teneur werd daar steeds negatiever, was ons gevoel. We scrollden steeds sneller door onze tijdlijn. Instagram is veel selectiever. Daar wordt niet voor jou beslist wat jij wilt zien en lezen. Dat doe je nog ouderwets zelf. Daar voelen we ons op dit moment wat prettiger bij.

En dus: Erpse Krant op Instagram.

Iedere dag. Tenminste: in ieder geval deze maand dus 😉

 

Wil je Erpse Krant volgen op Instagram? Check: www.instagram.com/erpsekrant

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *