Tweede jaarquiz kent zelfde winnaar

We hadden het van tevoren gezegd: hij is pittig. We hebben verschillende reacties op de Erpse Krant Quiz teruggekregen. Maar iedereen was op één vlak ook unaniem: hij is inderdaad erg pittig. Mooi, dan hebben we vooraf dus niet gelogen ;-)

De eerste bladzijde bleek voor veel mensen prima te doen. Moeilijkste vraag op deze pagina was de vraag van wie de korte citaten uit de film Teenbeat afkomstig waren. ‘Hoe is het jongen, weet jullie moeder hier ook van?’ was de lastigste. Die komt van ‘man op wc’, oftewel Jan Sleegers.

Na de tweede pagina slonk het aantal kanshebbers op de eerste prijs al stevig. Niet iedereen wist de gehusselde namen te ontcijferen. En de meer/minder-vraag bleek ook een lastige te zijn. Heeft RKVV Keldonk meer of minder dan 225 leden? Iets meer: 232.

Erg leuk dat iedereen zijn skônste plekske heeft gemaild. Veel deelnemers blijken meer dan tevreden te zijn met hun eigen woning en bestempelden hun achtertuin als mooiste plekje van het dorp. Meest creatieve was ongetwijfeld de ‘Kerkstraat by night’. Inderdaad: een pikzwarte foto ;-) Mooiste foto vonden wij die van Lotte Verhoeven, die in de sneeuw grazende schapen heeft vastgelegd op het Ham:

Foto: Lotte Verhoeven

Op de derde pagina onderscheidden de mannen zich zogezegd van de jongens. Wie riep bijvoorbeeld op tot een onafhankelijk Erp? Dat was prins Patrick d’n Urste tijdens de buitengewone raadsvergadering . De geluidsfragmenten die via de site van de Erpse Krant waren te beluisteren, waren in trek. Aan de verschillende pennen die werden gebruikt en de verschillende handschriften te zien, hebben meerdere mensen zich over deze vraag moeten buigen.

En dan de laatste pagina, met daarop de fotozoektocht. En daarop de enige vraag die niemand goed had. Want waar lag toch die vervloekte steen? Onze excuses. We hadden de foto iets te ver ingezoomd. Het was geen steen, het was een beeld. En wel het beeld aan de Pastoor van Schijndelstraat in Boerdonk, net voorbij het gemeenschapshuis.

Winnaars

In totaal waren het 75 vragen en 12 foto’s. De winnaar had slechts 5 vragen fout. En laat dat nou dezelfde winnaar zijn als vorig jaar: José van de Wijdeven. Proficiat. Maar: de concurrentie nadert. De familie van de Wijdeven werd op de voet gevolgd door enkele teams die maar een paar vragen meer fout hadden. Mooie uitdaging voor volgend jaar: de familie Van de Wijdeven verslaan!

Onder alle inzendingen zouden we ook een prijzenpakket verloten, hadden we gezegd. Die prijs gaat naar Ellis Schouten. Proficiat.

Bedankt

Dank iedereen voor het deelnemen. Er is rondom de feestdagen volop over de vragen en daarmee over onze dorpen gepraat, hebben we gemerkt. Top. Dat was het eigenlijke doel: via de quiz zorgen voor wat roering en daarmee een heel klein stukje bijdragen aan de leefbaarheid in onze dorpen. Bedankt en tot de volgende quiz!

Benieuwd naar de antwoorden? Deze vind je hier terug.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *