Erp wacht een openhartoperatie

Het is al heeeeel lang het heetste hangijzer in Erp: wat doen we met de doorgaande weg? Voor senioren, slechtzienden en mensen met een wandelwagen is die weg namelijk een lange hindernisbaan.

Samen met aanwonenden is een werkgroep gevormd om tot een ontwerp voor die weg te komen. Dat proces verliep niet altijd even soepeltjes, maar er ligt intussen wel degelijk een breed gedragen eindresultaat.

Maandag 22 mei was er een inloopavond waar het ontwerp werd gepresenteerd en waar verschillende ambtenaren aanwezig waren om tekst en uitleg te geven. Had vanuit de gemeente wat meer ruchtbaarheid aan gegeven mogen worden, maar de opzet zelf was goed. En de avond was sowieso druk bezocht.

Wat gaat er gebeuren?

De hele straat, vanaf het kruisbeeld bij de Bolst tot en met de Molentiend, gaat op de schop. De belangrijkste punten: langs het hele traject komt een trottoir te liggen van 1,50 meter breed; de weg krijgt fietsstroken; en de riolering wordt vervangen door een systeem waarbij regenwater en rioolwater wordt gescheiden.

Een gigantische operatie die in het voorjaar 2018 van start moet gaan.

 

 

Share
Posted in Erp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *