De lijsttrekkers reageren op de uitslag

Direct nadat de laatste uitslagen gisteravond waren binnengekomen, vroeg burgemeester Ina Adema de zeven lijsttrekkers naar hun eerste reactie. Dit waren hun antwoorden:

Anita Oerlemans (Partij Oerlemans – van 1 naar 0 zetels):
“Er zijn toch nog ruim 400 mensen geweest die politiek met passie hebben weten te waarderen en die op onze partij hebben gestemd. Die mensen zullen iets gaan missen. Maar niet alleen zij, ik denk dat de hele politiek in Veghel ons geluid zal gaan missen. Ik ga in ieder geval iets anders doen. Op mij hoeven ze niet meer te rekenen.”

Robert Elbertse (TEL – van 1 naar 2 zetels):
“Wij hadden stiekem op 3 zetels hoopt. Maar met 2 zijn we ook zeer tevreden. Het betekent een groei van 100%. Wij gaan ons de komende vier jaar vol energie inzetten op de onderwerpen waarvoor wij ons in de campagne hard hebben gemaakt.”

Harry van Rooijen (VVD – 3 zetels):
“De landelijke teneur heeft ons niet echt geholpen. Dat we 3 zetels hebben weten te behouden, daar zijn we dan ook blij mee. We blijven de komende vier jaar net zo hard ons best doen als we de afgelopen vier jaar hebben gedaan.”

Kees van Limpt (SP – van 2 naar 3 zetels):
“Politiek kan zo ontzettend leuk zijn. Dat blijkt vanavond maar weer. Wij zijn oprecht heel blij dat zo veel mensen op ons hebben gestemd. Ik begreep dat de SP in Uden de grootste partij is geworden. Wij gaan actie voeren in de raad, zodat ook wij over vier jaar in Veghel de grootste partij zijn.”

Riny van Rinsum (Hart voor Veghel – 5 zetels):
“We zijn blij dat we de 5 zetels die we hadden ook hebben kunnen behouden. We hebben de afgelopen vier jaar moeilijke beslissingen moeten nemen. We zijn blij dat de mensen in de gemeente Veghel toch het vertrouwen in ons hebben behouden.”

Jan van Burgsteden (DDB – van 7 naar 6 zetels):
“We gingen er van uit dat we 7 plus of min 1 zetel zouden weten te behalen tijdens deze verkiezingen. Dat is er dus 1 minder geworden dan vorige keer. Natuurlijk hadden we er liever 7 gehad, maar we zijn tevreden met 6. Als het aan ons ligt zetten we de samenwerking in de coalitie door, maar het eerste woord is nu aan het CDA.”

Jan Gooijaarts (CDA – 6 zetels):
“Politiek is heel erg leuk als je als grootste partij uit de strijd komt. Dat was ook onze doelstelling: de grootste worden. Ik ben trots op het resultaat en zie het als een beloning voor wat wij de afgelopen vier jaar als fractie hebben laten zien.”

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *