Houten kunstwerk is een stunt van …

Het is de grote vraag die Erp vandaag in zijn greep hield: wie heeft nu eigenlijk dat prachtige paard van hout gemaakt dat op de plek staat waar eerst Bonfire stond? De Erpse Krant was er gisteravond, dankzij een tip, bij toen het beeld werd geplaatst. Een dag nadien wordt het hoog tijd voor de onthulling. Ratatatata … de kunstenaar is Erpenaar Pieter van Goor!

Van Goor is in het dagelijks leven fokkerijdeskundige, maar maakt al ruim tien jaar waarheidsgetrouwe sculpturen van met name paarden. Bij het snoeien van coniferen zag hij in het voorjaar in gedachten een paard ontstaan uit het ronde hout. In de meivakantie besloot hij zijn ideeën en talenten op dat hout los te laten. Met dit kunstwerk als resultaat.

Met een lach heeft hij toen al wel eens verteld dat hij het houten paard bij wijze van stunt eigenlijk op de lege sokkel zou moeten plaatsen. Het kwam er niet van. Totdat hij donderdag in de krant las dat het nog wel enkele maanden zou duren voordat Bonfire terugkwam. Dan is het nu of nooit, dacht hij. Met een trailer werd vervolgens het paard ’s avonds naar Erp gereden.

De reacties op de creatie zijn lovend. En op diverse websites wordt melding gemaakt van de actie, zonder dat bekend was echter wie nu eigenlijk de kunstenaar was. Geslaagde stunt dus. Blijft het paard staan? Pieter van Goor: “Ook ik ben aangenaam verrast door de positieve reacties. Echt leuk. Dus wat mij betreft blijft het paard nog wel even staan …”

En daar zijn wij het in ieder geval helemaal mee eens! Toch?

(PS  Meer informatie over de kunstenaar vind je op www.ateliercheva.nl)

 

Share

One Reply to “Houten kunstwerk is een stunt van …”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *